Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
kapusta biała 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
kminek 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
olej 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuście

1. żeberka umyć i osuszyć pokroić na pojedyncze kostki,
2. kapustę sparzyć wrzątkiem i rozebrać liście
3. ściąć w każdym liściu \"główny nerw\"
4. wymieszać kminek sól i pieprz
5. brać pojedyncze kostki żeberek smarować przyprawami potem koncentratem i każdą osobno zawijać w liść kapusty
6. układać ciasno w żaroodpornym naczyniu
7. podlać żeberka olejem i nie wielką ilością wody , dusić na małym ogniu pod przykryciem 2 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak