Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort orzechowy z czekoladowym kremem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
krem czekoladoowy 2 szklanki
mleko 2 szklanki
masło 250 g 1 szt.
orzechy laskowe 20 dag
orzechy włoskie 20 dag
Biszkopt 1 orzechowy
krem do karpatki 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowy z czekoladowym kremem

Ostudzony jasny biszkopt przekrawamy na 2 placki.
Masa karpatkowa: Krem robimy wg przepisu na opakowaniu, ostudzony ucieramy dodając po łyżce miękkiego masła.
Ułożenie tortu od dołu:
* biszkopt z kawałkami czekolady
* 1/2 masy karpatkowej
* ciasto orzechowe
* 1/2 masy czekoladowej
* ciasto orzechowe
* 1/2 masy karpatkowej
* biszkopt z kawałkami czekolady
Wierzch oraz boki tortu obsmarowujemy pozostałą 1/2 (połową) czekoladowej masy. Dekorujemy orzechami włoskimi i/lub laskowymi. Wykałaczką robimy na torcie wzorki, serce \'kratkujemy\', puszczamy od niego promyki. Oczywiście można dowolnie ozdobić tort.
Trzymamy tort w lodówce aż do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 31.05.2011 10:14
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak