Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kofta indyjska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 2 szt
mąka
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
jogurt naturalny 1 szt
pomidory bez skóry 5 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyzeczka
Kolendra cała Prymat
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
ziemniaki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kofta indyjska

ziemniaki gotujemy nastepnie po ostudzeniu mieszamy razem z serem na jednolita masę dodajemy kilka łyżek mąki troszke curry oraz sól i pieprz dokładnie mieszmy i rozgmiatamy na mase
z przygotowanej masy formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej i w jajku
kulki wrzucamy na głęboki olej i obsmażamy z każdej striony nie za długo aby nam sie kuli nie rozsypały :)
w trakcie smażenia mozna przygotowac sos
do garnka dajemy pomidory bez skórki gotujemy je na oliwie az zrobi nam sie sos dajemy duzo cuurry duzo kolędry rozdrobnionej
łyzeczkę koncentraktu sól i pieprz wszystko mieszamy na koniec dajemy jogutr ciagle mieszajac zagotowujemy
nastepnie na talerzyk układamy nasze kulki i polewamy sosem wspaniale smakuje z kaszą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalena63 13.06.2011 23:30
ciekawy przepis
Anita21 07.02.2011 10:34
danie jest na prawde smakowite a do tego kasza rewelacja polecma
RenataZ-et 05.02.2011 12:27
Przepis bardzo mnie zaciekawił, bo lubię takie potrawy. Na pewno wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak