Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czekoladowy do ciast i tortów

5.0
(34)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt.
cukier 3 łyżki
kakao 2 łyżki
czekolada gorzka 100 g
masło 250 g 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czekoladowy do ciast i tortów

Jajka ubijamy na parze z cukrem. Do ciepłej masy dodajemy kakao i stratą na oczkach małych tabliczkę gorzkiej czekolady, mieszamy.
Kostkę masła ucieramy aż będzie puszyste i białe, dodajemy ostudzoną masę jajeczno-czekoladową i porządnie ucieramy.
Otrzymanym kremem przekładamy ciasto lub blaty tortu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Asia 19.03.2024 10:05
Na jaki duży tort starczy taka ilość składników? Czy wystarczy na przełożenie tortu o średnicy 26 cm ?
Ania96 13.10.2014 16:07
robię podobny jest przepyszny
MAR3STA 10.07.2011 23:04
lubię taki kremik;)
bernadetta2 31.05.2011 10:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak