Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Marchewkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 6 szt.
cebula 1 szt.
masło 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt.
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
przyprawa do potraw 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
pietruszka zielona 3 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Marchewkowa

Marchew i cebulę obieramy i ścieramy na tarce lub wrzucamy do robota i drobno siekamy. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy starte warzywa i podsmażamy.
W garnku gotujemy około 1,5l wody. Wrzucamy podsmażoną marchew z cebulą, gotujemy. Doprawiamy.
Na koniec posypujemy posiekaną natką. Możemy również zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 24.05.2011 16:30
Czasami też robie podobna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak