Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka w czekoladzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 szt.
czekolada gorzka 100 g
czekolada mleczna 100 g
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka w czekoladzie

Galaretki rozpuścić osobno w połowie ilości wrzątku, wlać do płaskiego naczynia. Zostawić do stężenia. Czekolady połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej.
Gdy galaretki dobrze zastygną, pokroić je w kostkę. Polać z wierzchu czekoladą, lub nabijać każdą kostkę na wykałaczkę, a następnie obtaczać w rozpuszczonej czekoladzie. Układać na pergaminie. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak