Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka smażona pycha

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba 15 dag
cebula 1-2 szt
olej 1 szczypta
sól 1 szczypta
mąka 2-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka smażona pycha

1. wątróbkę umyć, pokroić na cząstki lub w grubą kostkę, obtoczyć w mące.
2. smażyć na rozgrzanym oleju, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, dusić
3. solimy dopiero na talerzu tuz przed jedzeniem inaczej wątróbka stwardnieje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 02.02.2011 11:34
15 dag wątróbki na 3-4 osoby to trochę za mało :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak