Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka zapiekana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeże oregano 1 łyżka
pieprz wg uznania
ser feta 320 gramów
jajko 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
papryka czerwona 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka zapiekana

Z papryki odrobić części z ogonkiem, usunąć gwiazda nasienne. Ser feta wymieszać z drobno posiekanym oregano, z jajkiem. Doprawić do smaku pieprzem. Tak powstałym farszem wypełnić paprykę. Włożyć je do żaroodpornego naczynia, polać oliwa z oliwek i piec ok. 25 minut w temperaturze 180-200 st. C.
Podawać ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xxmarzaxx 27.06.2011 11:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak