Papryka zapiekana

Papryka zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeże oregano

    1 łyżka
  • pieprz

    wg uznania
  • ser feta

    320 gramów
  • jajko

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papryki odrobić części z ogonkiem, usunąć gwiazda nasienne. Ser feta wymieszać z drobno posiekanym oregano, z jajkiem. Doprawić do smaku pieprzem. Tak powstałym farszem wypełnić paprykę. Włożyć je do żaroodpornego naczynia, polać oliwa z oliwek i piec ok. 25 minut w temperaturze 180-200 st. C.
Podawać ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

xxmarzaxx

27.06.2011 11:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat