Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka penne

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne 40 dag
mięso mielone 40 dag
papryka czerwona 2 szt
ząbek czosnku 2 szt
czubrica 2 łyżeczki
sól do smaku
olej sojowy 50 ml
przecier pomidorowy 2 łyżki
oregano 1 łyżeczka
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka penne

Makaron penne ugotować al dente w osolonej wodzie. Zahartować. Na gorący olej wrzucić dwa posiekane ząbki czosnku i chwilę smażyć. Dołożyć mielone mięso i smażyć dalej. Doprawić czerwona czubrica i oregano. Dorzucić dwie czerwone papryki pokrojone w kostkę. Po około 10 minutach dołożyć przecier pomidorowy. Do naczynia żaroodpornego wsypać warstwę makarony na to dać warstwę startego sera, potem warstwę mięsa, warstwę sera, warstwę makaronu i na koniec warstwę sera. Doprawić do smaku sola, pieprzem i oregano. Zapiekać w temperaturze około 200 stopni przez około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 13.06.2013 19:16
Super zapiekanka :-)
IZABELA29 25.06.2012 07:08
mój syn je uwielbia
Magdalena80 14.03.2012 18:32
bardzo apetycznie wygląda... a czy tak samo smakuje muszę się przekonać :)
MAR3STA 02.02.2011 16:23
smaczna;)
Misiek1 02.02.2011 12:32
wygląda apetycznie
Dorota76 02.02.2011 10:50
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak