Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
ogórki kiszone 2 szt
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
oliwa 3 lyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na 1 godz. Następnie odcisnąć, włożyć do salaterki dodać drobno posiekaną cebulę, utarte jabłko i pokrojone w kostkę ogórki. Wszystko skropić oliwą, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do mięs i sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.10.2013 17:43
Smakowita surówka.
Seba 21.01.2012 09:51
smaczna
Monika193
Monika193 03.08.2011 23:30
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak