Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
cukier 4 łyżki
margaryna 40 dkg
cukier puder 20 dkg
jajko 4 sztuki
kakao 3 łyżki
dżem 30 dkg
rodzynki 20 dkg
orzechy 20 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka

Mąkę, cukier, margarynę posiekać, dodać żółtka. Podzielić na 3 części. Jedną rozłożyć na blachę i posmarować dżemem, drugą zostawić, a do trzeciej dodać kakao. Obie części zamrozić. Zamrożone ciasto kakaowe zetrzeć na tarce o grubych oczkach na ciasto posmarowane dżemem. Na ciemne ciasto wysypać rodzynki i orzechy. Na bakalie wylać pianę z białek, na pianę zetrzeć jasne ciasto. Upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.10.2011 10:21
pycha
IKrakowianka 10.10.2011 16:14
uwielbiam taką kruszonkę-mniam
matii6 30.05.2011 22:41
super
aginaa 02.02.2011 10:50
do ciasta kruchego musi byc :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak