Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt.
kostka rosołowa 1 szt.
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1 szt.
przecier pomidorowy 1 l
cebula 1 szt.
czosnek ząbki 2 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pietruszka zielona 2 łyżki
makaron nitki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorówka

Umyte mięso zalać ok. 2l wody i zagotować. Do wywaru włożyć pokrojone marchewki, pietruszkę, selera oraz kostkę rosołową. Gotowac na małym ogniu ok. 20 min.
Na patelni zeszklić na oleju drobno posiekaną cebulkę. Dodać zmiażdżony czosnek oraz wlać przecier pomidorowy. Chwilę smażyć, dodać zioła oraz wsypać troszkę papryki. Do wywaru dodać pomidorową masę. Gotować jeszcze kilkanaście minut.
Doprawić do smaku pieprzem, ew. przyprawą Maggi.
Podawać z makaronem lub ryżem, można posypać posiekaną natką pietruszki, jak kto woli;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak