Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops w glazurze z musztardy francuskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kilogram
jajko 2 szt
sól do smaku
kolendra Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat
Musztarda francuska Prymat
smalec
bułka 2 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Klops w glazurze z musztardy francuskiej

Mielemy w maszynce mięso- pół kilograma wołowego i pół wieprzowego. Namaczamy 2 kajzerki, odciskamy mocno z wody. Dodajemy do mięsa, mieszamy, wbijamy jajka, wrzucamy przyprawy i mieszamy dokładnie na gładką masę. Smalcem smarujemy blaszkę keksową, wkładamy mięso, wyrównujemy wierzch na gładko, przykrywamy folia aluminiowa i pieczemy około 30 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię i smarujemy musztardą francuską wierzch klopsa. Wstawiamy na kolejne 40 minut. Wyłączamy, gdy będzie ładna zapieczona skórka a boki będą odstawać od blaszki. Można podawać podsmażone jako danie główne albo na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.07.2012 12:27
wygląda przepysznie
kotlet 03.11.2011 18:17
faktycznie pyszny
Bartolomeo 18.10.2011 09:10
hmm klopsik
teresa18 25.02.2011 21:25
ciekawy pomysł
jolajka 23.02.2011 10:30
DO WYPRÓBOWANIA
Marzena40 20.02.2011 11:59
warto zrobic
Anna169Hosz 18.02.2011 14:45
Interesujące.
meredith 07.02.2011 20:41
warte wyprobowania
Jolanta40 05.02.2011 14:00
fajne, muszę skorzystać z przepisu :))
Agnieszka_B 04.02.2011 07:52
Bardzo ciekawe połączenie, które koniecznie muszę wypróbować w swojej kuchni:)
polly66 03.02.2011 09:10
eh...kiedy mi ktoś zrobi taki klopsik:(
Kate131 03.02.2011 08:29
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak