Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana rolada wołowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
biały ser 500 gram
jajko 1 szt
parmezan starty 100 gram
bazylia 1 gałązka
oliwa 2 łyżki
rosół warzywny 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana rolada wołowa

szeroki i płaski kawałek mięsa rozbijamy. Układamy na mięsie ser biały z jajkiem, posypujemy parmezanem , solą i bazylią. Zwijamy ciasno mięso i związujemy. Podsmażamy na oliwie. posypujemy solą i pieprzem, polewamy winem i odparowujemy. Wlewamy rosół przykrywamy garnek i zmniejszamy płomień. Dusimy do miękkości, polewając czasem rosołem. Podajemy lekko przestudzone i z warzywami gotowanymi na parze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 14.07.2012 14:32
bardzo dobre
Justyna87 16.05.2012 17:36
super
iknbozka 03.02.2012 19:08
dobre
Agnieszka/picola 04.12.2011 22:50
dobre
daria899 24.03.2011 19:39
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak