Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka z beszamelem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
mąka 2 lyżki
śmietanka słodka 1 szkl
żółtko jajek 2 szt
szałwia siekana 1 łyżka
natka piertuszki siekana 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka z beszamelem

Czosnek rozetrzeć z solą, wymieszać z szałwią i natką pietruszki. Przygotowaną mieszaniną natrzeć udka i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Następnie ułożyć w brytfannie, włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Masło roztopić, wymieszać z mąką, wlać odrobinę wody, zagotować. Dodać śmietankę i żółtka, przyprawić do smaku. przygotowanym sosem polać udka, wstawić do piekarnika i zapiec. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.09.2013 11:28
Lubię dania z kurczaka.
romanrafal
romanrafal 18.11.2012 10:04
podoba mi się przepis,smaczny kurczaczek
Iwusia 26.02.2012 22:04
wspaniałe
Monika193
Monika193 28.05.2011 11:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak