Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety cielęce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce z kostką 4 szt
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
jajko 1 szt
panko 3-4 łyżki
masło do smażenia
cytryna 1-2 szt
marchew młoda 3-4 szt
miód pszczeli 1 łyżeczka
olej roślinny 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety cielęce

Lekko tłuczemy kotlety i odsłaniamy kość. Doprawiamy solą i gałką, panierujemy w panko i jajku i smażymy na średnim ogniu. Na osobnej patelni teflonowej smażymy marchewki podzielone na pół. Dodajemy oleju, doprawiamy pieprzem i solą i pod koniec smażenia gdy będą miękkie polewamy miodem i chwilkę jeszcze smażymy. Kotlety podajemy otoczone marchwią i przyozdobione ćwiartkami cytryn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 25.06.2012 15:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak