Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle wieprzowe w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50-60 dag
jajko 2 sztuki
mleko 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka do panierki
mąka do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle wieprzowe w panierce

mięso umyć, osuszyć i podzielić na plastry. następnie lekko rozbić. oprószyć solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Panierować w mące, jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sloneczko222 18.09.2011 18:26
Pyszne takie mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak