Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler konserwowy 1/2 słoiczka
jajko 3 sztuki
groszek konserwowy 1/2 puszki
marchew 2 sztuki
por 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1,5 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka i groszek osączyć z zalewy. Pora umyć i pokroić w półplasterki. Marchew ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Selera odcisnąć z zalewy. Jajka ugotować, obrać i oddzielić żółtka od białek. Białka pokroić w kostkę. Sałatkę układać warstwami. Na spód kieliszka seler, groszek, białko (oprószyć solą i pieprzem), majonez, tuńczyk, por, majonez, i pokruszone żółtko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 24.09.2011 12:16
Robię bardzo podobną i jest bardzo smaczna :)
katarzynka455 03.02.2011 23:47
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak