Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
papryka czerwona 2-3 sztuki
cebula 2 sztuki
tłuszcz 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
bulion warzywny 500 ml
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone z papryką

Żeberka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Na patelni rozgrzać dowolny tłuszcz( może być olej, może być smalec). Na rozgrzanym tłuszczu smażyć żeberka. W międzyczasie zagotować bulion. Do gotującego się bulionu wkładać usmażone żeberka. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na tłuszczu ze smażenia żeberek. Następnie dodać ją do gotujących się żeberek. Paprykę oczyścić, wykroić z niej gniazda nasienne, pokroić ją w kostkę i dodać do żeberek wraz z Kucharkiem. Pod koniec gotowania sos zaprawić mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.12.2013 20:38
świetne danie z żeberek
IKrakowianka 27.11.2013 18:51
smaczna propozycja
Wafelek2601 02.11.2013 17:45
Lubię żeberka, często robię na obiad w różnej postaci
Seba 07.07.2013 11:01
pyszności jak dla mnie
Katarzyna/kate1980 18.03.2012 22:15
super przepis
manaika 08.01.2012 19:44
super!
Margo1 26.09.2011 07:36
bardzo dobre
magical66 05.06.2011 23:51
rewelacyjne
marzencia2007 09.02.2011 15:31
mniam :)
Zoso 02.02.2011 21:27
od dawna marzę o żeberkach a twoje wyglądają przepysznie
aguus 02.02.2011 07:51
Prezentują się bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak