Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
papryka mielona do smaku
bulion 2 szklanki
zioła 2 szczypty
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych

Serca drobiowe oczyścić, następnie obgotować je delikatnie, pozbawić żyłek i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim serca. W międzyczasie w garnku zagotować bulion. Do gotującego się bulionu dodać serca drobiowe podsmażone na oleju. Na tym samym oleju podsmażyć cebulkę, dodać do gotujących się serc. Gulasz gotować przez kilkanaście minut, następnie doprawić go do smaku Kucharkiem, solą, pieprzem i papryką, na koniec zaprawić zawiesiną z mąki. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 26.07.2013 20:32
super obiadek
Katarzyna/kate1980 24.04.2012 22:14
uwielbiam takie gulasze
kasiaw 09.04.2012 09:55
świetny
artur7 05.08.2011 10:26
pyszne mniam mniam
Edyta38 26.05.2011 21:28
bardzo dobre robiłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak