Dorsz smażony z czosnkiem i ziołami

Dorsz smażony z czosnkiem i ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zioła

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • filet z dorsza

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Filety z dorsza natrzeć dobrze czosnkiem, podzielić na porcje, następnie prószyć je solą i pieprzem, po czym skropić je sokiem z cytryny. Filety delikatnie oprószyć z obu stron ziołami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim porcje dorsza z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowaną rybę można podawać zarówno z ziemniakami, jak i z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

12.12.2013 11:11
Pyszna rybka

RenataZ-et

23.07.2013 23:13
fantastyczne danie

misia53

24.05.2013 11:44
bardzo lubię dorsza ale ostatnio mam kłopot z jego dostaniem

IKrakowianka

29.09.2012 15:43
wspaniały obiadek

natii3624

12.06.2012 20:05
zapowiada się pysznie! :)

Katarzyna/kate1980

07.06.2012 22:44
pychotka

Iwusia

05.07.2011 21:38
zapowiada się smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat