Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomysł na obiad XIII

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kopytka wg uznania
kapusta kiszona wg uznania
kostka rosołowa 1 sztuka
słonina wg uznania
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso wieprzowe wg uznania
mąka do zagęszczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pomysł na obiad XIII

Przygotować kopytka wg wypróbowanego przepisu. Mięso umyć i podzielić na małe kawałki. obtoczyć w mące. Obsmażyć na oleju. Podlać ciepłą wodą. Dodać kostkę i dusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Kapustę wypłukać zalać wodą i gotować do miękkości. Na patelni przesmażyć słoninę pokrojoną w kostkę razem z cebulą. Dodać kapustę. Wszystko przesmażyć. Doprawić do smaku. Na talerze nakładać kopytka. Polać sosem i dodać przygotowaną kapustę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak