Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 4 łyżki
margaryna 1 kostka
polewa czekoladowa do dekoracji
mąka ziemniaczana 1 łyżka
budyń śmietankowy 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
Biszkopt 1 z jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami

Brzoskwinie osączyć z soku. Sok zostawić. Ugotować budyń z mleka, budyniu, mąki pszennej, ziemniaczanej i cukru. Ilość mleka można zwiększyć o 3-4 łyżki. Wystudzić. Zmiksować z margaryną. Biszkopt przekroić na połowę. Dolną cześć lekko nasączyć sokiem z brzoskwiń. Wyłożyć połowę kremu. Ułożyć podzielone brzoskwinie. Przykryć pozostałym kremem. Przycisnąć drugą połową biszkoptu. Nasączyć pozostałym sokiem. Polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak