Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak na pomidorowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
biała kiełbasa 30 dag
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej wg uznania
bulion 1 kostka
kapusta kiszona 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak na pomidorowo

Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę. Lekko przesmażyć. Dodać kapustę i podlać wodą. Dodać kostkę. Wymieszać i dusić. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Zalać wodą ok 2,5 litra. Gotować na półmiękko. Pokrojoną kiełbasę dodać do ziemniaków. Zagotować. Dodać kapustę, koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak