Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z cukinii i fety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
feta 15 dag
mąka 2 łyżki
sól do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z cukinii i fety

Cukinię opłukać, osuszyć, następnie obrać ze skórki i zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej. Po odciśnięciu z soku dodać jajko, mąkę, sól, pieprz i paprykę. Ser feta rozdrobnić i dodać do cukinii, wymieszać dokładnie. Z tak przygotowanej masy formować kotleciki i smażyć je na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.09.2013 19:52
super smak
Wafelek2601 16.08.2013 16:30
Fajne placuszki
kasiaw 15.02.2012 20:43
pomysłowe
Neetka90 12.08.2011 18:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak