Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z wołowiny i warzyw

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
bakłażan 1 sztuka
papryka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
bulion 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z wołowiny i warzyw

Cebulę posiekać wraz z czosnkiem i podsmażyć na oliwie rozgrzanej na patelni, następnie dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, pokrojonego w plasterki bakłażana. Warzywa doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć dokładnie solą, pieprzem i czosnkiem, pokroić w kostkę. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, układać w nim na przemian warstwę warzyw i mięsa. Całość zalać bulionem i zapiekać przez około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.03.2013 23:36
Bardzo dobra
adam1f 08.02.2013 19:16
dobra
IKrakowianka 08.10.2012 17:10
Wspaniała zapiekanka
bercik1 25.12.2011 22:57
Lubię takie dania.
Karolcia12 26.06.2011 14:22
uwielbiam zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak