Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomysł na obiad XVI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki wg uznania
wątroba 50 dag
pieczarki 15 sztuk
masło 2 łyżki
cebula 1 sztuka
bulion 1,5 szklanki
mąka wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki konserwowe wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pomysł na obiad XVI

Pieczarki umyć, pokroić w grube plastry. Cebulę pokroić w piórka. Przesmażyć na połowie masła. Na pozostałym maśle obsmażyć umytą, osuszoną, pokrojoną i obtoczoną w mące wątrobę. Dodać do pieczarek. Wszystko lekko oprószyć mąką. Wymieszać. Dodać bulion i dusić na wolnym ogniu ok 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Nakładać na talerze razem z wątróbką w sosie i ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 19.05.2011 11:30
smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak