Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszkowy szpinak Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 g
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
jajko 1
margaryna 1/2 łyżki
mąka pszenna 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszkowy szpinak Eli

Szpinak rozmrozić,doprawić do smaku solą,pieprzem,gałką muszkatołową,czosnkiem granulowym i chwilę pogotować.Do szpinaku dodać rozbełtane jajko i wymieszać.W rondelku roztopić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć.Zasmażkę dodać do szpinaku,wymieszać i chwilę pogotować.Foremki serduszka do wykrawania ciastek (wysmarowane w środku olejem) położyć na talerzu i wypełnić szpinakiem.Chwilę odczekać i ostrożnie zdjąć foremki ze szpinaku.Smacznego!

Ja podałam szpinak z pure paprykowym (przepis w mojej galerii) i jajkami sadzonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.05.2011 09:27
ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak