Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
ziemniaki 6 sztuk
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
średni seler 1/4 sztuki
kukurydza konserwowa 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
biała fasolka konserwowa 1 puszka
czerwona fasolka konserwowa 1 puszka
jajko 3
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
pietruszka zielona
schab 1 kość

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna Eli

Kość zalać wodą,dodać kucharka i gotować aż mięsko na kości będzie miękkie.Obrane i umyte ziemniaki,marchewkę,pietruszkę i seler pokroić w kostkę.Kość wyjąć z wywaru,ostudzić,obrać z mięsa i mięsko pokroić.Warzywa z puszek odcedzić na sitku,przelać zimną wodą i odsączyć.Do wywaru włożyć pokrojone ziemniaki,warzywa i gotować do miękkości.Do zupy dodać odcedzone warzywa,mięso,doprawić maggi i zagotować.Jajka rozbełtać i powoli wlewać cieniutkim strumieniem do zupy.Natkę pietruszki posiekać i na koniec dodać do zupy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 15.08.2011 09:28
warte wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak