Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
olej do smażenia 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziela angielskiego Prymat 6 ziarenek
cebula 2 sztuki
czosnek-może być mniej 8 ząbków
kostka mięsna 1
sos sojowy 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy Eli

Łopatkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dość dużą kostkę.Cebulę i czosnek obrać z łupinek.Cebulę pokroić w drobną kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę.W szerokim rondlu rozgrzać olej.Mięso podzielić na 3 części i kolejno obsmażyć na oleju.Całe obsmażone mięso włożyć do rondla,dodać cebulę,czosnek,ziele angielskie,liście laurowe,kostkę mięsną, przyprawę do gulaszu,paprykę,sos sojowy,pieprz i dusić chwilę razem.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.W razie potrzeby podlewać jeszcze wodą.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Smacznego!

Ja podałam gulasz z kapustą kiszoną zasmażaną (przepis w mojej galerii) i makaronem tri kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 27.11.2011 20:47
super
marchewka 12.09.2011 23:49
dawno nie jadłam gulaszu, ten Twój zapowiada się smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak