Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie ciasto cappucino

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 3 sztuki
mleko 1 litr
śmietana kremówka 2 opakowania
cukier waniliowy 1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
cukier 6 łyżek
Biszkopt 1 z jajek
cappuccino 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie ciasto cappucino

Na mleku ugotować budynie z 5 łyżkami cappuccino i 5 łyżkami cukru. Wystudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (ok 1/4 szklanki). Przestudzić. Wystudzony budyń zmiksować z margaryną. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym, dodać żelatynę. Ubitą śmietanę wyłożyć na masę budyniową. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 18.05.2011 14:58
Pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak