Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka z grila z sezamem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ząbek czosnku
ketchup 0,5 szklanki
miodu 1 łyżka
ziarna sezamu 1 łyżka
sól
jogurt naturalny 1 małe opakowanie
indyk 90 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka z grila z sezamem

Pierś z indyka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, potem pokroić harmonijkowo na drewniane patyczki do szaszłyków. W miseczce wymieszać jogurt, keczup, miód, przeciśnięty czosnek, jarzynkę i sól. Przygotowaną marynatą posmarować szaszłyki i odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Szaszłyki układać ciasno na rozgrzanym ruszcie i posypać sezamem. Piec po 5 minut z każdej strony. Podawać z bułeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 09.12.2013 20:41
Świetny pomysł na grilla :-)
cooleczka 29.07.2013 12:02
brzmi pysznie
Ada-Gaba 07.05.2013 06:52
z miodem musi smakować wybornie
ONY_za_kare 20.02.2013 08:55
super!!
ONY_za_kare 20.02.2013 08:55
super!!
pycia9 14.12.2012 21:01
pycha
Iwusia 24.11.2012 23:29
ojj tak jestem na tak :)
krokodyl 17.05.2012 08:40
dodam migdały i ananasa
Dorota59 23.04.2012 18:59
świetna
Natalia40 16.12.2011 22:24
extra
krystyna24 28.08.2011 13:12
fajny pomysl
kanu83 19.08.2011 09:31
smaczna
RenataZ-et 17.08.2011 22:18
rewelacyjny pomysł
Kate131 13.08.2011 09:00
bardzo dobre
Ania67 10.08.2011 08:55
pyszna
mirosława4 29.07.2011 23:19
już czuję ten smak grillowanego mięska,super
Dawid12 05.07.2011 22:29
super
Magdalena1110 01.05.2011 05:41
pycha
adam1f 27.04.2011 00:21
super
bursztynek 05.04.2011 23:57
oj sezam - tak tak
izapozdro 16.03.2011 18:57
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak