Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowy pucharek Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 250 ml
śmietan fix 2 sztuki
cukier puder 2 łyżki
listki mięty
brzoskwinie w puszce 6 połówek
lody 3 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowy pucharek Eli

Pozostałe składniki:

karmel:
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki wody
szklanka=250 ml

Cukier włożyć do rondla,wlać wodę i gotować aż powstanie karmel.Dużą formę do ciasta wyłożyć pergaminem do pieczenia i wylewać strużką karmel,tworząc dowolne wzory.Śmietanę kremówkę ubić razem z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno.Brzoskwinie pokroić w plastry.Do pucharków włożyć po jednej gałce lodów z każdego smaku.Lody ozdobić ubitą śmietaną,plastrami brzoskwini,listkami mięty i ozdobami z karmelu.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 10.03.2011 11:18
pycha
wiola28a 10.03.2011 11:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak