Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie do ruskich pierogów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie do ruskich pierogów

Ziemniaki ugotować, przegnieść przez praskę. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na oliwie. Do wystudzonych ziemniaków dodać pokruszony ser twarogowy, usmażoną na rumiano cebulę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Farszem tym nadziewać pierogi lub naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.02.2014 08:09
przydatny przepis
IlonaAlbertos 16.11.2012 13:11
Nie ma to jak pierogi.
Iwusia 02.04.2012 21:33
mniam !
Iwona51
Iwona51 09.10.2011 21:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak