Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
jabłka 2 szt
oliwa 2 łyżki
ocet winny 3 łyżki
cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkami

Wątróbki umyć, pokroić na kawałki, skropić octem winnym. Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Do cebuli włożyć wątróbki i poddusić parę minut. Następnie dodać pokrojone na kawałki jabłka i udusić do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku. Podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 09.04.2013 09:11
smaczna :-)
cooleczka 16.08.2012 20:20
wyborna
Wafelek2601 03.06.2011 02:48
musi nieźle smakować
Monika193
Monika193 21.05.2011 22:21
pyszna
bernadetta2 30.03.2011 09:50
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak