Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona jagnięcina z palonym tymiankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagnięcy udziec 1,1/2 kg
rozmaryn
czosnek 1/2 główki
oliwa 1/2 szklanki
tymianek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona jagnięcina z palonym tymiankiem

Z udźca jagnięcego wyluzować kość. Mięso poprzetykać gałązkami rozmarynu i wbić w nie obrane ząbki czosnku. Mocno oprószyć solą i pieprzem, po czym zesznurować, natrzeć oliwą i piec w piekarniku w 150 stopniach przez 1 godz., aż będzie soczyste. Najlepsze wychodzi z pieca opalanego węglem lub drewnem. pod koniec pieczenia wrzucić palony tymianek. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 19.09.2011 23:38
uwielbiam mięso z ziołami - pycha
dorotka0000025 13.07.2011 10:35
no no

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak