Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w cieście paprykowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
jajko 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
mleko 100 ml
mąka 4 łyżki
olej do smażenia
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w cieście paprykowym

Piersi umyć, osuszyć i przekroić na pół wzdłuż fileta.
Posolić i popieprzyć.
W miseczce wymieszać jajka, mleko, mąkę, sól, pieprz i paprykę na gładkie ciasto.
Konsystencja powinna być nieco gęściejsza od ciasta naleśnikowego.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące następnie w cieście i smażyć z obu stron na nie za dużym ogniu do zrumienienia się kotletów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.12.2011 15:07
pychotka
czekoladka_m 09.09.2011 13:45
Całkiem ciekawe;)
rosik93 11.02.2011 20:41
Oo fajne.
patusia 01.02.2011 23:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak