Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebabowa łopatka z kuskusem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 600 g
papryka czerwona 300 g
kurki blanszowane 400 g
przyprawa kebab shoarma 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól 1 łyżeczka
cebula 1 szt
pieprz kolorowy 1/4 łyżeczki
bulion 500 ml
olej do smażenia
kasza 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Kebabowa łopatka z kuskusem

Łopatkę umyć, pokroić w paski.
Podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną w grubą kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Od czasu do czasu podlewać odrobiną bulionu i dusić na małym ogniu.
Gdy mięso jest prawie miękkie dodać wszystkie przyprawy, kurki i pokrojoną w paski paprykę i dusić do odparowania bulionu około 10 minut.
Przygotować kuskus na pozostałym bulionie.
Podawać z surówką np. z kapusty pekińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.02.2012 09:38
pysznie
SmacznaPyza 23.03.2011 15:25
pyszny obiad!
rosik93 11.02.2011 20:42
Jak apetycznie wygląda danie.
Nina7 02.02.2011 15:26
rewelacja
patusia 01.02.2011 23:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak