Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane krewetki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki duże
czosnek 2 ząbki
oliwa 1/2 szklanki
białe wino 1,1/2 szklanki
koper włoski 1/2 główki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane krewetki

Krewetki dokładnie płukamy, z ogona usuwamy jelito. Zagotować półtorej szklanki białego wina z pokrojoną w ósemki połówką kopru i ząbkami czosnku. Zamarynować krewetki w zalewie na 12 godzin. Piec na rozgrzanym grillu i pędzlować oliwą. Jeść palcami, wcześniej zanurzając je w morskiej soli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 05.02.2012 17:16
uwielbiam krewetki
Zoso 05.02.2012 17:16
uwielbiam krewetki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak