Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parmigiana z bakłażanów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
parmezan 1/2 szklanki
pomidory 8
pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Parmigiana z bakłażanów

Przygotować sos z oliwy, czosnku oraz octu winnego i zamoczyć w nim na 3 godziny plastry bakłażana. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Plastry bakłażana przekładać pomidorami i wiórami parmezanu, oprószając przy tym pieprzem. Ułożyć przekładańce na blaszce i zapiekać w piekarniku w 160 stopniach. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak