Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kost.
cukier 1 szkl.
jajko 2 szt.
miód 3 łyżki
mleko zimne 2 szkl.
mąka 4 szkl.
kakao 2 łyżki
dżem śliwkowy 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 op.
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: piernik

do naczynia zroztopioną margeryną dodać cukier,miód i utrzeć,wystudzić wbić jajka i wymieszać,dodać powidła śliwkowe lub dżem ponownie wymieszać,dolać zimne mleko i dokładnie połączyć wszystkie składniki,pozoatałe składniki najpierw wymieszać ze sobą a następnie z przygotowaną masą,można dodać także bakalie w/g uznania,ciasto wylać do foremki keksowej i piec w temp.180st.ok.50-60min.po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.05.2013 00:22
pięknie wyszedł i na pewno bardzo smaczny
Wafelek2601 25.06.2011 08:42
pyszny
mirosława4 18.02.2011 14:56
i też tak smakuje
Monika193
Monika193 18.02.2011 14:21
wygląda przepysznie
IKrakowianka 03.02.2011 00:14
Lubię pierniki
patusia 01.02.2011 23:05
pycha
patusia 01.02.2011 23:05
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak