Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puree z grochu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
słonina 10 dkg.
cebula
groch 1/2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: puree z grochu

groch namoczyć w przegotowanej i wystudzonej wodzie najlepiej na noc nastepnego dnia ugotować w wodzie w której się moczył,po ugotowaniu osolić i odcedzić następnie przetrzeć przez sitko lub zmiksować blenderem,po zmiksowaniu podgrzać i wyłozyć na salaterkę lub miseczkę i okrasić pokrojoną w drobną kosteczkę cebulą zrumienioną na wytopionej słoninie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.05.2013 07:08
nigdy nie jadłam, ale na pewno jest smaczny
Iwusia 25.11.2012 23:41
bardzo ciekawe :)
Wafelek2601 02.05.2012 08:51
super
IKrakowianka 26.01.2012 20:59
super
ankaryba 19.06.2011 15:06
fajne
Tomasz17 01.04.2011 12:04
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak