Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg wędzony ze szparagami na sałacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrago wędzone 4
sałata 700g
ogórek świeży
oliwa 1/2 szklanki
sok z cytryny 1/2
musztarda 3 łyżki
białe szparagi wiązka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg wędzony ze szparagami na sałacie

Szparagi obrać i wrzucić do wrzątku, ugotować, wystudzić. Z wędzonych ryb dokładnie wybrać mięso. Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na strzępy, po czym ułożyć na salaterkach. Jaja przepiórcze ugotować, obrać i przekroić na połówki. Obrany ogórek zmiksować z oliwą, sokiem z cytryny, musztardą, solą i pieprzem. Na sałatce ułożyć kawałki szparagów na przemian z wędzonym pstrągiem i wszystko polać sosem ogórkowym. Udekorować przepiórczymi jajami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 12.05.2011 08:05
brawo- świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak