Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa z musem cielęcym w otrzewnej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

steki z polędwicy wołowej 4
otrzewna wieprzowa
łopatka cielęca 1/2 kg
jajko 2
czosnek 2 ząbki
oliwa 1/2 szklanki
białe wino 1/2 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa z musem cielęcym w otrzewnej

Otrzewną zamoczyć w zimnej wodzie. Łopatkę cielęcą zemleć na bardzo drobnym sicie, po czym wyrobić z winem i surowymi jajkami. Doprawić solą i pieprzem. Na oliwie zrumienić czosnek i obsmażyć z jednej strony polędwicę. Oprószyć solą i pieprzem. Na obsmażonej części mięsa ułożyć farsz i całość zawinąć w otrzewną. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać 30minut w 140 stopniach.Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 04.02.2011 11:40
ambitnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak