Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z grzybów suszonych z łazankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
bulion warzywny 1 l
śmietanka 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
makaron łazanki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z grzybów suszonych z łazankami

Grzyby namoczyć na 2 godziny, następnie ugotować. Bulion wlać do garnka, dodać wywar z grzybów i drobno posiekane ugotowane grzyby. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać do zupy, zagotować. Śmietanę rozmieszać, połączyć z zupą, przyprawić do smaku solą. Makaron łazanki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Łazanki rozłożyć na talerze, zalać zupą, posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.11.2013 15:53
Smakowita.
gacopierz23 03.11.2012 20:29
apetyczna
Seba 14.08.2012 08:39
pycha
Iwusia 13.05.2012 22:03
wygląda i zapowiada sie smacznie
Wacław 30.09.2011 11:09
juz mi ślinka leci
Wafelek2601 07.06.2011 08:28
Ale smaczna ta zupka
patusia 01.02.2011 23:07
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak