Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos do pieczeni z łopatki wieprzowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z pieczonego mięsa 1/2 l
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos do pieczeni z łopatki wieprzowej

wlać do rondelka ok.1/2litra wywaru z upieczonego mięsa tj.łopatki wieprzowej zagotować i ewentualnie doprawić do smaku solą jak jest mało przyprawione po zagotowaniu zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody tak by nie było grudek wlać do wywaru i zagotować,po czym wlać do sosjerki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 03.01.2012 11:23
super sosik
IKrakowianka 22.10.2011 22:55
bardzo dobry
Wafelek2601 06.05.2011 00:04
robię podobnie, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak