Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski smalec z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0.5 kg
cebule 3
czosnek ząbki 4
majeranek
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski smalec z cebulką

słonine kroimy w kostke średniej grubości i topimy, gdy zrobią się tzw skwarki to wrzucamy pokrojone cebule w piorka oraz przecisnięty lub drobno posiekany czosnek. Na wolnym ogniu co jakis czas mieszamy powstaly smalec do czasu az cebula zmięknie. Doprawiamy do smaku majerankiem, kucharkiem i pieprzem, możnma tez dodac odrobine bazyli. Odstawiamy w chlodne miejsce na ok 3 godziny az się zsiądzie i smarujemy na kanapki. Rewelacyjny z ogórkiem kiszonym!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 20.06.2012 21:59
a do tego ogórek malosolny-super
ewelina/bunia 31.05.2012 18:33
właśnie dziś mam na kolacyjkę;-)
ben-ka 16.04.2012 08:47
często robię taki smalczyk:}
Kasia77
Kasia77 02.12.2011 13:55
mmm, pychotka
emilia11 16.08.2011 19:30
tesciowa robi,ja ie lubie
wolochski 14.07.2011 23:19
super
ewelina/bunia 18.02.2011 10:25
robimy - jadamy
Ewelina47 03.02.2011 07:58
pycha
Magdalena/26Mooi 02.02.2011 12:01
pyysznyy;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak