Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowy deser z ajerkoniakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada deserowa 1,5 tabliczki
jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 torebka
sól 1 szczypta
brandy 2 łyżki
śmietana kremówka 2 szklanki
ajerkoniak 6 łyżek
czekoladowe pałeczki
listki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowy deser z ajerkoniakiem

czekolade łamieni i roztapiamy na parze
jajka ubić na parze z 2 łyżkami wody, cukrem waniliowym i solą
gdy masa nam zgęstnieje wlać roztopioną czekolade dokładnie mieszając następnie odtawiamy do wystygnięcia
zimna kremówkę (ale odkładamy 4 łyzki) ubić na sztywno i połączyć z wystudzoną masa czekoladową całość wkładamy na 3-4 godziny do lodówki
odłożoną kremówkę musimy wymieszac z ajerkoniakiem i wylac na 4 talerzyki na to wykładamy dużą łyżką porcje naszego musu czekoladowego
całość dekorujemy pałeczkami czekoladowymi i listkami mięty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak