Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki mielone z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 1 szt.
bułka 1 szt.
mleko 1/3 szklanki
cebula 1 szt.
pieczarki 25 dag
czosnek 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki mielone z pieczarkami

Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), rozdrobniony czosnek. Pieczarki pokroić w kosteczkę, poddusić na oleju lub maśle, dodać drobno pokrojoną cebulkę i razem z pieczarkami podsmażyć, aż cebulka się zeszkli.
Po wystygnięciu dodać do masy mięsnej (bez tłuszczu), dodać przyprawy. Wszystko razem dokładnie wyrobić.
Lepić pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 13.03.2011 10:46
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak