Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w bułce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
bułki kajzerki 6 szt
ser żółty 10 dag
masło
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w bułce

Blaszkę delikatnie wysmarować olejem. Piekarnik nagrzać.
Odciąć z bułki wierzch i wydrążyć środek. Wysmarować masłem, wyłożyć częścią startego na tarce sera żółtego, posolić, popieprzyć i wbić w środek surowe jajko. Bułeczki ułożyć na blaszce i włożyć do piekarnika. Piec aż jajko będzie ścięte, a na koniec zasypać resztą sera żółtego.

Jeśli bułka będzie zbyt szybko wysychać, to można przykryć folią aluminiową, żeby się nie przypaliło!

Środek z bułek można wysuszyć i zmielić na bułkę tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 24.11.2011 08:14
ciekawe
ankaryba 01.11.2011 23:55
super
Halusia 26.08.2011 21:52
To musi ciekawie wyglądać!
Justyna Jussstiii 03.07.2011 14:19
super
basia70 05.06.2011 13:32
super
alaaa 27.05.2011 20:10
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak